Kaposszekcső
7361 Kaposszekcső, Táncsics u. 30.

Kaposszekcső


A község első írásos említése az 1400 évekből maradt fenn, tárgyi emléke az 1724-ből származó pecsétnyomó, melynek fő motívumát, az emberalakot jelenkori címerünk is őrzi.

Bemutatkozás


A népesség többsége magyar, ám jelentős a német nemzetiség is, akik kisebbségi önkormányzat választása révén a helyi közéletben is jelen vannak. Megtalálható a katolikus, az evangélikus és a metodista vallás – a községben az evangélikusok 80 fős, a metodisták 20 fős szeretetotthont is működtetnek.
Az utóbbi években Kaposszekcső jelentős fejlődést tudhat maga mögött : infrastruktúrája teljes körűen burkolt utakkal, vezetékes gázzal, szennyvíz-csatornahálózattal, korszerű közvilágítással, kábeltelevíziós rendszerrel rendelkezik.
Több települést érintően nyújt intézményi szolgáltatásokat : így társulási formában, német nemzetiségi oktatást is nyújtó 8 osztályos iskola és háziorvosi körzet székhelyeként működik, a Sportcsarnokban rendszeres edzést tartanak a község „profi” focistái.
Az önkormányzat együttműködik a helyi civil szervezetekkel, azokat folyamatosan támogatja : így a sportkört, az országosan elismert hímző szakkört, valamint a környéken nagy népszerűségnek örvendő zenekart. Két éve működik a községben Faluszépítő Egyesület, illetve Nyugdíjas Klub is. Immár 15 éves hagyományra tekint vissza a Hábich Konrád Fúvószenekari találkozó Pünkösd-hétfői megrendezése. A képviselőtestület tagjai hozták létre a „Kaposszekcső Gyermekeiért” Alapítványt, mely folyamatos segítséget nyújt a rászorulóknak.
A volt szovjet laktanya területén megépült Liget lakótelepen, a kedvező életkörülmények miatt folyamatosan nő a lakosság. Az önkormányzat 26 bérlakását az idén vehették birtokba bérlői. Az iparövezet a Dombóvári Ipari Park részeként számos munkahelyet biztosít - nemcsak helyi lakosok számára.
Kaposszekcső élő kapcsolatban áll a német Bietigheim, illetve a szlovák Felsőszeli településekkel. A hivatalos kapcsolat létesítése után előtérbe került a kulturális, oktatási és sportrendezvények együttes tartása és a baráti – családi kötelékek kiépítése.